Julstuga

I caféts 1700-tals torp kan man sitta och njuta med en varm kaffe eller glögg till doften av pepparkakor samtidigt som man värmer sig framför brasan. Gammaldags jul är det första man tänker på då man kommer in i julstugan. Utanför kan det regna och ruska om det så vill, men då man sätter sin fot innanför tröskeln till julstugan så möts man av den genuinaste gammaldags julstämningen och en värme som får sprida sig i kroppen.

I julstugan finns samma bakverk som på sommaren, men även glögg, pepparkakor och julstjärnor. Alla produkter är hemgjorda av familjen Andersson. I julstugan finns samma bakverk som på sommaren, men även glögg, pepparkakor och julstjärnor. Det finns allt från hemlagade safter och geléer till torkade svampar och torkade äpple i vackra förpackningar. Det estetiska är viktigt för oss och varje produkt är både hemlagad, unik och säljs i vackra gammaldags förpackningar som passar caféets genuina stil.

Lena har lagat stämningsfulla halmdekorationer med vackra julröta rosetter i, som pryder de små fönstren till stugan. dessutom har hon lagat borddukar och gardiner av gammaldags mönster med texten God Jul som pryder stugans fönster och bord. De benvita ljusen som finns framflyta på ett av borden har Lena tillsammans med dottern Emma stöpt i familjens kök. I cafét hittar man även böcker, tomtar, konst, olika konsthantverk, tavlor, yllesockor och smycken.

Då cafét varit stängt under höstmånaderna så har Bosse och Lena haft tomteverkstad. Först är det skördetid och då plockar de alla bären och frukterna som de behöver till sina produkter. Äppel, aronia, vindruvor och vinbär hittar de på egen gård. Rönnbär, krikon och svampar plockar de i skogen och på Bosses hemgård (även Agricolas hemgård) i Östra Nyland. Sedan skall alla bären saftas, geléas, mustas, torkas och en del frysas in. I oktober är det sedan dags att förpacka de olika produkterna i vackra förpackningar och måla små trähus att sälja med tändsticksaskar i. Planering och inredandes av julstugan påbörjas. Till lillajul står sedan Lena och Bosse klara med portarna öppna för att välkomna julstugans gäster till deras alldeles egna julvärld där dofter och vackra förpackningar dominerar alla sinnen. Välkommen kära Jul!

I julstugan kan man sitta i lugn och ro och titta sig omkring efter julklappar till de som redan har allt de behöver. Kaféts produkter är kvalitativa produkter som fungerar för alla både som present och istället för en blomma eller som gåva till julbordet. Bosses senap med whiskey i är mångas jultradition till skinkan medan aroniagelén passar utmärkt diill köttgryta och äppelgelén till både rullsylta och osttallrik.

Vi plockar ihop unika presentförpackningar tillsammans med våra kunder och hjälper till att designa en bra kombination av geléer och safter för att passa just det kunden önskar. Vårt mål är att hjälpa just dig att hitta det personliga och genuina i presenten, vilket känns viktigt i en tid då de flesta har allt de behöver till hemmet. Då får det ätbara en helt ny roll när man vill ge varandra personliga gåvor.

Vi lagar även presentförpackningar till företag och då skräddarsyr vi en presentförpackning som passar just ditt företag, dess önskemål och enligt företagets önskade budget. Vi önskar ge företagen kvalitativa julgåvor med personlig nisch och våra geléer och safter passar bra till alla och har därför varit omtyckta gåvor av arbetstagare både till julbordet eller året om.

Man kan också välja att firas julfest hos oss. Vi tar emot grupper även ytter om caféts öppettider. Välkommen att ta kontakt till cafegamlastan@ekenas.com om du eller din arbetsplats önskar fira julfest hos oss, så berättar vi mera om våra alternativ.

Välkommen och hoppas ni skall trivas hos oss i vår julstuga. En riktigt stämningsfull jul önskar er Lena och Bosse på Café Gamla Stan.

%d bloggare gillar detta: