Trubadurer

Bosse är en vissångare och uppträdde på heltid som trubadur på 70-talet. Nu är trubadurtisdagarna hans ansvarsområde och det är en uppgift han tar sig an med stor glädje ochentusiasm.

Trubadurerna som besöker cafét brukar komma med sina familjer och tillbringa en stämningsfull eftermiddag i caféts trädgård.

Cafét har både lokala, finlandsvenska och andra nordiska artister på sina återkommande trubadurlistor. Bosse strävar efter att hitta en bra balans i trubadurlistorna så att det ryms många olika stilar med till sommartisdagarna och att alla gäster skall hitta musik i sin smak. Ibland besöks kafét av orkestrar och en av de mest kända trubadurerna som besökt kafét är Bo Sundström från ”Bokaspers orkester”. Caféägarnas egen dotter Frida Andersson besöker även cafét varje sommar i juli och på caféavslutningen i september uppträder alltid Bosse med familjen-ibland kommer även Bosses bror Uffe Andersson från Åland för att medverka i caféavslutningen.

Frida Andersson är vår talangfyllda singer/songwriter writer dotter. Hon besöker caféet som trubadur varje sommar och uppträder både i Finland och i Sverige där hon bor med sin familj. Vi säljer Fridas CD-skivor i caféet. Följ henne på: fridaanderssonmusic.com


På trubadurtisdagarna ordnas alltid ett lotteri där intäkterna går oavkortat till trubadurerna. Trubadurerna brukar även sälja sina cd-n efter konserterna.

Varje tisdag bjuds det på trubadursoppa inne i caféägarnas matsal. Där äter trubadurerna och deras familjer soppa tillsammans med caféts ägare och all sommarpersonal. Stämningen är på topp och så fort en stol blir tom kring bordet, fylls den av följande. Lenas trubadurersoppa och hemlagade bröd är en tradition på trubadurdagarna och passar även bra för alla sommarens fester.

%d bloggare gillar detta: