Vegan och specialdieter

För oss känns det viktigt att alla känner sig varmt välkomna till oss på både kaffe, kaka och paj. Därför är det en självklarhet för oss att även ha Veganska alternativ och bakverk som har bakats på glutenfritt mjöl..

Vi är vana att baka med glutenfritt mjöl eftersom vi själva har celiaki inom familjen. Vi erbjuder även söta och salta bakverk tillredda utan inhemska sädesslag. Dessa bakverk innehåller glutenfritt mjöl, men är bakade i utrymmen där mjöl och motsvarande hanteras. Personalen ger gärna mer information om vilka allergi- eller intoleransframkallande ämnen produkterna innehåller.

Cafeägarnas dotter Elin som varit med sedan liten i cafeverksamheten är vegankock och har inspirerat oss till vår vegansk meny. Vår mest populära vegansk tårta är morotstårtan som även vunnit hjärtat hos många av våra stamkunder.

Processed with VSCO with c1 preset

Vår Vegan trattkantarell-paj bakat med glutenfritt mjöl är ett omtyckt salt alternativ och serveras med sallad därtill. Passar bra som t.ex lunch.

Det känns även bra från miljöaspekt att bidra till en mera välmående planet genom veganska levnadsvanor.

Alla våra kakor och pajer bakas i samma utrymmen i caféts egna kök där caféägaren Lena bakar kakor och pajer under dagen.

Alla våra vackra blomsterdekorationer är ätbara och odlade i familjens egna växthus nere i familjens trädgård.

%d bloggare gillar detta: